Wednesday, August 12, 2009

Gør Caca OB til mestre?

Som AaB fan var jeg ikke synderligt skuffet, da Caca i sommerpausen røg til OB for et beløb, der er estimeret til at være 3-4 millioner kroner. Delvist mente, og mener jeg ikke, at manden holder et stabilt højt nok niveau til at være fast mand på et tophold i Superligaen og dels havde manden trods alt kun et halvt år tilbage af sin kontrakt.

I mellemtiden har Caca så scoret et hattrick i Europa League og i søndags var han stærkt medvirkende til at vende et truende nederlag til en sejr i Esbjerg med et fantastisk mål 10 minutter før tid.

Er jeg træt af, at AaB valgte at sælge ham istedetfor at give ham den kontrakt, han nu engang ville have? Nej, det er jeg ikke.

Det kan måske lyde meget mærkeligt, når Caca var topscorer for AaB i sidste sæson og en aldeles vigtig brik i AaBs europæiske meritter. En genial fremspilning til Jeppe Curth i forbindelse med 1-1 scoringen mod Villarreal og det udlignende mål mod Celtic står som højdepunkterne.

Imidlertid har vi i AaB flere spillere, der helt eller delvist minder om Caca i spillestil. Anders Due, Thomas Enevoldsen, Andreas Johansson, Jeppe Curth og nyindkøbet Daniel Fredheim Holm har mange af de samme kvaliteter som Caca. I OB havde de ingen - og det er der forskellen ligger.

Caca bliver ikke stamspiller i OB, medmindre han hæver sit bundniveau betragteligt. Gør han det, er det selvfølgelig glædeligt for OB, men jeg tvivler på det er derfor han er købt. Han er købt som breddespiller - og som breddespiller er han en klasse en af slagsen på Superliga niveau. Caca er købt for det han gjorde i søndags i Esbjerg. Han skal tilføre kreativitet til et meget fysisk stærkt OB hold i kampe, hvor det ikke lige kører. Uden Caca havde OB tabt den kamp, og de 3 point ville man i den grad mangle, når regnskabet skal gøres op i maj 2010. Derfor kan Caca blive ligeså vigtig i sin indhopperrolle, som Ole Gunnar Solskjær var det for Man Utd i slut 90'erne.

Som sidenote er det i øvrigt pudsigt, hvor meget den OB kamp i søndags mindede om AaBs 3-2 sejr i Vejle sidste år. Bagud 2-0 ved halvleg, bliver Caca skiftet ind i halvlegen, hvorefter han med sine to mål er stærkt medvirkende til AaBs sejr.

Dermed kan OBs 12. mand, hvilken hverken er fans eller dommere, blive guld værd for dem.