Friday, March 26, 2010

Benny Engelbrech & Mogens Jensen: Den satiriske elite

DR2 bekendtgjorde for et par dage siden, at de ville lukke deres satire-sektion ned. Dette medførte med det samme et ramaskrig både blandt komikere og blandt os andre. Fortvivlelsen er stor og i skrivende stund er der 20.000 medlemmer af en gruppe på Facebook kaldet "Bevar satiren på DR2". Deriblandt er mange af mine venner også og jeg var faktisk også tæt på selv at joine gruppen inden det blev åbenlyst for mig, at DR2's produkt desværre er blevet overflødigt. Alternativt er faktisk så meget blæst op i ens hoved, at man knap kan se skoven for bare træer.

Den kommer i form af det socialistiske parti, Socialdemokraterne. Det satire de har lavet på det seneste er ganske enkelt fabelagtigt og især én politiker har sat Casper Christensen og alle de andre til vægs. Jeg snakker selvfølgelig om Benny Engelbrecht. Hans satire er fremragende, og jeg vil lade den tale for sig selv nedenunder: Benny Engelbrecht på slap X-factor line

Mogens Jensen er også et navn, der er værd at bemærke indenfor genren politisk satire. Her er, hvad han sagde om nedlukningen af satiren:

"Det er i forvejen for dårligt, at DR1 er fuldstændig renset for satire og en total nedlukning af satiren på DR2 er helt uacceptabelt, siger Mogens Jensen. Han vil nu rejse sagen overfor kulturminister Per Stig Møller (K) og kredsen af medieforligspartier."

Igen viser det stort humor og overblik at blande en minister ind i en programplanlægningsbeslutning (det grænser i øvrigt også til satire at sådan et ord skal staves ud i et på dansk). Det bør i denne sammenhæng også bemærkes, at selvsamme Mogens Jensen i sine tidligere dage var kendt for at parodiere daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen - cirklen er komplet.

No comments:

Post a Comment